چگونه می‌توان گامی اسمایل یا لبخند لثه‌ای را درمان کرد

گامی اسمایل یا لبخند لثه‌ای، پدیده‌ای است که در ساختار چهره افراد مختلف به‌طور طبیعی می‌تواند مشاهده شود. در این حالت، موقع خندیدن، لثه‌ها بیشتر در معرض دید قرار می‌گیرند. 

علت این شرایط می‌تواند از عوامل گوناگونی همچون عقب‌نشینی لثه‌ها، اندازه‌ی بیش از حد لثه‌ها، چینش نادرست دندان‌ یا ناهماهنگی‌ آنها باشد. در ادامه، به بررسی دلایل به وجود آمدن گامی استایل و راه‌حل‌های درمانی متداول آن می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با بیماری شکاف لب و کام و روش های درمانی آن روی لینک داده شده کلیک کنید.

گامی اسمایل یا لبخند لثه‌‌ای چیست؟

گامی اسمایل یا لبخند لثه‌‌ای چیست؟

به بیان ساده، این اصطلاح را به خنده‌ای می‌گویند، که در آن قسمت بیشتری از لثه‌ها نسبت به حالت عادی قابل مشاهده باشد. درجه‌ی قابل رویت بودن لثه‌ها در این نوع لبخند متغیر است، اما اغلب زمانی که بیش از 2 میلی‌متر از لثه در بالای دندان‌های جلویی دیده شود، گامی اسمایل نامیده خواهد شد.

برخی از افراد به دلیل داشتن لثه‌ی اضافی با این شرایط مواجه‌اند، در حالی که برای دیگران، کوتاهی لب فوقانی ممکن است علت اصلی این بیماری باشد که هنگام خندیدن، لثه‌ها بیش از حد معمول دیده می‌شوند. علاوه بر این، وضعیت قرارگیری دندان‌ها نیز می‌تواند در ظاهر لثه‌ها تأثیر بگذارد.

دلایل ایجاد گامی اسمایل چیست؟

پیش از پرداختن به مباحث مرتبط با درمان گامی اسمایل، ضروری است که علل‌های ایجاد آن را شناسایی کنیم. گاهی این مشکل ناشی از عوامل متفاوتی بوده که خارج از کنترل فرد هستند. از جمله شایع‌ترین دلایل به وجود آمدن لبخند لثه‌ای، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • رشد بیش‌ از حد لثه‌ها

این حالت که هیپرتروفی لثه نام دارد، منجر به لبخند لثه‌ای خواهد شد. گاهی اوقات علت به وجود آمدن این مشکل، مصرف بیش از حد دارو است.

  • رشد بیش از اندازه فک بالا

 در مواردی که ژنتیک دخیل باشد، فک بالایی بیش از حد رشد می‌کند که در نتیجه، منجر به بیشتر دیده شدن بافت لثه می‌شود.

  • مشکلات مربوط به لب بالایی

 کوتاهی یا بیش‌فعالی لب بالایی، می‌تواند سبب شود تا لثه‌ها بزرگ‌تر از حالت عادی به نظر برسند. در صورتی که برای درمان لبخندلثه‌ای لازم باشد از ارتودنسی استفاده شود، لازم است برای سوال آیا ارتودنسی بر فرم لب‌ها تاثیر دارد یا خیر به دنبال پاسخ از دندانپزشک خود باشید. چراکه بهتر است بدانید بعداز پایان دوره درمان با تغییراتی در چهره مواجه خواهید شد.

  • ابعاد و شکل دندان‌ها

 اگر دندان‌ها بیش از حد کوچک باشند یا به طور پنهان در دهان قرار گرفته باشند، لثه بیشتر به چشم می‌خورد.

در مواقعی، عدم پوشش مناسب لثه‌ها توسط لب بالایی به دلیل مشکلات عضلانی منجر به لبخند لثه‌ای می‌شود. برای فهم دقیق‌تر عوامل ایجادکننده لبخند لثه‌ای، مشاوره با متخصص ارتودنسی در مشهد امری ضروری است. یک بررسی دقیق، شامل معاینه فردی دندان‌ها، لثه‌ها، و ساختار فکی، می‌تواند در انتخاب بهترین روش درمانی کمک‌کننده باشد.

روش‌های درمان لبخند لثه‌ای

درمان‌های متفاوتی برای اصلاح گامی اسمایل‌ وجود دارد، که بسته به علت‌های ایجاد کننده و میزان شدت آن، انتخاب می‌شوند. 

مراجعه به یک دندانپزشک یا متخصص پریودنتولوژی مجرب برای تعیین دقیق‌ترین شیوه‌ی درمانی منطبق با شرایط خاص هر فرد، امری ضروری است. در ادامه، برخی از روش‌های درمانی رایج برای اصلاح لبخند لثه‌ای را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تزریق بوتاکس

بوتاکس به‌عنوان یکی از روش‌های غیرجراحی محبوب برای کنترل لبخند لثه‌ای، شناخته شده است. این فرآیند با تزریق دوز کنترل‌شده‌ای از سم بوتولینوم به عضلاتی که سبب بالا رفتن لب بالایی می‌شوند، صورت می‌پذیرد.

عضلات به‌صورت موقت، از حرکت بازمی‌مانند و در نتیجه، لثه‌های کمتری نمایان می‌شوند که منجر به لبخندی هماهنگ‌ و زیباتر می‌گردد. تزریق بوتاکس یک روش امن و سریع است که نتایج بلافاصله مشاهده می‌شود.

طولانی‌کردن تاج دندان 

روش جراحی افزایش طول تاج دندان، با برداشتن مقداری از بافت لثه، برای نمایان‌سازی بیشتر دندان‌ها استفاده می‌شود. این عمل ممکن است با تراشیدن استخوان دندان در صورت لزوم همراه باشد.

افزایش طول تاج دندان، به بهبود ظاهر لبخند لثه‌ای کمک کرده و بستری مناسب برای درمان‌های زیبایی از جمله ونیرها و روکش‌ها را فراهم می‌سازد.

ژنژیوکتومی 

ژنژیوپلاستی یا ژنژیوکتومی، عمل جراحی است که با هدف حذف بافت اضافه‌ی لثه انجام می‌پذیرد. متخصص پریودنتولوژی یا جراح دهان، با استفاده از ابزار جراحی دقیق یا لیزر، بافت اضافه را برداشته و خط لثه را برای دستیابی به لبخندی متوازن‌تر بازسازی می‌کند. ژنژیوپلاستی روشی کم‌تهاجمی و مؤثر است که نتایجی سریع به همراه دارد.

ارتودنسی

سن مناسب برای ارتودنسی

 گاهی اوقات، لبخند لثه‌ای ناشی از مشکلاتی مانند بالا بودن بیش‌ازحد لب بالایی یا موقعیت ناصحیح دندان‌ها است. 

ارتودنسی با استفاده از بریس‌ها یا دستگاه‌های مرتب‌سازی شفاف، می‌تواند به تصحیح این مشکلات و بهبود کلی ظاهر لبخند کمک کند. تنظیم صحیح دندان‌ها و فک، میزان نمایان شدن لثه را به حداقل خواهند رساند. در صورتی که این روش را انتخاب کردید، باید با روش‌های مراقبت از دندان ارتودنسی شده آشنایی داشته باشید تا در همان مدت زمان در نظر گرفته شده، بریس‌ها و براکت‌ها را داخل دهان داشته باشید.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی بیشتر دکتر تحویلدارنژاد متخصص ارتودنسی دندان در مشهد و لیست هزینه های مربوط به انجام این کار روی لینک داده شده کلیک کنید.

جراحی تصحیح موقعیت لب 

این جراحی، روشی است که در آن، موقعیت لب بالایی تغییر یافته تا مقدار نمایان شدن لثه در هنگام لبخند کاهش یابد. 

یک جراح متخصص دهان با ایجاد برش‌های کوچک در بافت لثه، عضلات مربوط به حرکت لب بالایی را تنظیم می‌کند. این روش دارای نتایج بلندمدت بوده و برای موارد شدید لبخند لثه‌ای مناسب است.

صیقل دادن و تسطیح ریشه دندان

 چنانچه مراقبت‌های لازم را از دهان و دندان هایتان به عمل نیاورده باشید، ممکن است لثه‌هایتان از ریشه دندان‌ها فاصله گرفته و پاکت‌هایی دردناک و ناخوشایند شکل گیرند. علاوه بر این، بیش‌روی در تکثیر باکتری‌های مضر و انباشتگی پلاک می‌تواند منجر به التهاب و بزرگ‌تر شدن لثه‌ها شود.

در چنین شرایطی، صیقل دادن و تسطیح ریشه دندان مفید واقع خواهد شد. این روش ، شامل برداشتن پلاک‌ها توسط دندانپزشک و سپس صاف و صیقل کردن ریشه‌های دندان به منظور امکان بازگشت و چسبندگی مجدد لثه‌ها است.

جراحی اصلاح  فک برای بهبود لبخند لثه‌ای

در بعضی مواقع ممکن است، بروز این اختلال به دلیل شکل وراثتی فک و استخوان‌های صورت باشد که در این حالت، طول بخش میانی صورت به نسبت زیاد بوده و مشکلات زیبایی ناشی از آن، باید توسط یک جراح فک و صورت درمان شود.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم، به روش‌های درمان لبخند لثه‌ای و دلایل به وجود آمدن آن، اشاره کنیم. در حقیقت، این ویژگی که به دلیل نسبت نامتعادل بین لثه و دندان‌ها به‌وجود می‌آید، به هیچ عنوان در انجام فعالیت‌های روزمره مانند گفتگو یا خوردن اختلال ایجاد نمی‌کند. 

بنابراین، در صورتی که خودتان یا اعضای خانواده‌تان این ویژگی را داشته باشید، جای نگرانی وجود ندارد؛ اما بسیاری از افراد برای بهبود ظاهر لبخند خود، تمایل به انتخاب و بهره‌گیری از روش‌های درمانی موجود را دارند.

درباره نویسنده : 

من در سال ۱۳۷۹ در کنکور سراسری دانشگاهها با رتبه ممتاز ( رتبه پنج ) در رشته تجربی پذیرفته شدم و در دانشکده دندانپزشکی مشهد مشغول به تحصیل گردیدم. من در طول دوره تحصیلی از دانشجویان ممتاز این دانشکده بوده و بارها موفق به دریافت تقدیرنامه های علمی شدم ؛ و درنهایت در سال۱۳۸۹ با دفاع از پایان نامه خود در مورد “ تاثیر فاکتور رشد استخوان در مشکلات فکی” موفق به اخذ درجه دکترای تخصصی دندانپزشکی شدم و به عضویت سازمان نظام پزشکی کشور و انجمن متخصصین جهانی ارتودنسی درآمدم.

فهرست مطالب

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

جهت ارتباط با مشاوران ما فرم زیر را پر نمایید.

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به دکتر نجمه تحویلدارنژاد ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب