آشنایی با تاثیرات ارتودنسی بر فرم لب ها

ارتودنسی یکی از بهترین و محبوب ترین خدمات دندانپزشکی زیبایی است که نه تنها روی وضعیت دندان ها، بلکه بر فرم لب ها و به طور کلی چهره نیز تاثیر بسزایی دارد. در واقع زمانی که بریس های ارتودنسی بر روی دندان ها قرار داده می شود، فرم لب نیز تغییر پیدا می کند. این تغییر فرم لب برای بسیاری از افراد آزاردهنده است، اما این تغییر منفی همیشگی نیست، بلکه در انتهای جلسات ارتودنسی و با برداشتن بریس ها، فرم لب ها به حالت طبیعی و زیبای خود بازمی گردد. ما در ادامه این مقاله قصد داریم تاثیرات ارتودنسی بر فرم لب ها را شرح دهیم. تا انتها با ما همراه باشید.

ارتودنسی چه تاثیری بر لب ها دارد؟

همانطور که در مقدمه هم به آن اشاره کردیم در طول درمان دندان ها به روش ارتودنسی به دلیل قرار گیری براکت ها، بریس و سیم های ارتودنسی داخل دندان، فرم لب و همچنین گونه ها دچار تغییراتی می شود.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با خدمات ارتودنسی نامرئی در مشهد و همچنین بررسی لیست هزینه های مربوط به آن روی لینک داده شده کلیک کنید.

این تغییرات شامل جلو زدگی لب بالایی یا پایینی و به طور کلی بزرگتر شدن لب می باشد.

فرم لب ها بعد از ارتودنسی چگونه می شود؟

بعد از اتمام فرآیند اصلاح دندان ها به روش ارتودنسی به دلیل برداشته شدن عامل تغییرات ارتودنسی بر فرم لب ها یعنی بریس ها، براکت ها و سیم های ارتودنسی، فرم لب ها به حالت طبیعی و اولیه خود بر می گردد. در بسیاری از موارد فرم لب ها بعد از ارتودنسی، زیباتر از قبل هم می شود؛ چرا که پس از دوره درمان، دندان ها مرتب و منظم در جای مناسبی قرار داده شده و در نتیجه لب بالا و پایین به راحتی باز و بسته شده و فرم مناسبی به خود می گیرند.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با دلایل کشیدن دندان برای ارتودنسی روی لینک داده شده کلیک کنید.

میزان ناهنجاری دندان های افراد مختلف با هم متفاوت است و به همان نسبت تغییرات فرم لب و دندان پس از ارتودنسی نیز متغیر خواهد بود. در واقع یک فرد با دندان های بسیار کج و نامنظم، تغییرات بیشتری را از یک فرد با میزان ناهنجاری کمتر احساس خواهد کرد.

انواع ناهنجاری ها و تاثیر آن ها بر تغییر فرم لب

انواع ناهنجاری ها و تاثیر آن ها بر تغییر فرم لب

ناهنجاری های دندان به انوع مختلفی تقسیم بندی می شوند و تاثیر هر یک از آن ها بر تغییر فرم لب ها نیز متفاوت است. برخی از رایج ترین انواع ناهنجاری ها عبارتند از:

  • اوربایت از ناهنجاری های دندان

منظور از ناهنجاری اوربایت، ناهنجاری است که در آن دندان ها و فک بالایی در مقایسه با دندان ها و فک پایینی، جلوتر است. بنابراین افرادی که دچار این نوع از ناهنجاری دندان هستند، لب بالایی آن ها، برجسته و لب پایینی آن ها دچار فرورفتگی می شود.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با اصلی ترین دلایل جرم گیری دندان قبل از ارتودنسی روی لینک داده شده کلیک کنید.

  • آندربایت

آندربایت، ناهنجاری عکس اوربایت است؛ به این معنا که افراد با ناهنجاری آندربایت، دندان ها و فک پایینی جلوتری از دندان ها و فک بالایی خود دارند. بنابراین لب پایینی آن ها، برجسته تر از لب بالایی آن ها است.

  • اپن بایت

نوع دیگری از ناهنجاری های دندان با نام اپن بایت شناخته می شود. افراد دچار این نوع ناهنجاری، زمانی که دندان های بالا و پایین خود را روی هم قرار می دهند، فاصله ای میان آن ها وجود دارد و دندان ها به طور کامل بر روی هم قرار داده نمی شوند که در نتیجه منجر به کشیدگی لب بالایی و پایینی می شود.

  • انحراف دندانی

انحراف دندانی یکی دیگر از انواع ناهنجاری های دندان است که می توان آن را به روش ارتودنسی، اصلاح و درمان کرد. در این ناهنجاری، دندان ها به صورت نامنظم و نامرتب در دهان قرار دارند و قرینه نیستند. میزان این ناهنجاری در افراد مختلف با هم متفاوت است. هر چه میزان این ناهنجاری بیشتر باشد، فک و لب ها بیشتر به انحراف کشیده می شوند و در نتیجه تغییرات فرم لب ها پس از ارتودنسی بیشتر قابل لمس خواهد بود.

نحوه جلوگیری از تاثیرات ارتودنسی بر فرم لب ها

نحوه جلوگیری از تاثیرات ارتودنسی بر فرم لب ها

اگر می خواهید میزان تاثیرات ارتودنسی را در طول دوره درمان بر فرم لب های خود به حداقل برسانید حتما به دندانپزشک متخصص و یا تجربه مراجعه کنید. دندانپزشک متخصص با تکیه بر دانش و تبحر خود و با استفاده از نوارهای مخصوص و بریس های نامرئی از تغییر و جابجایی بیش از اندازه فرم لب ها جلوگیری می کند.

نتیجه گیری بررسی تاثیرات ارتودنسی بر فرم لب ها!

طبق آنچه که در این مقاله آموختیم فرم لب ها در طول درمان کجی دندان ها به روش ارتودنسی دچار تغییرات و جلو زدگی می شود، اما این تغییرات، همیشگی نیست و پس از اتمام پروسه درمان، لب ها به حالت طبیعی خود باز می گردند.

در آخر شما عزیزان می توانید سوالات و یا تجربیات خود از تاثیرات ارتودنسی بر فرم لب ها را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

درباره نویسنده : 

من در سال ۱۳۷۹ در کنکور سراسری دانشگاهها با رتبه ممتاز ( رتبه پنج ) در رشته تجربی پذیرفته شدم و در دانشکده دندانپزشکی مشهد مشغول به تحصیل گردیدم. من در طول دوره تحصیلی از دانشجویان ممتاز این دانشکده بوده و بارها موفق به دریافت تقدیرنامه های علمی شدم ؛ و درنهایت در سال۱۳۸۹ با دفاع از پایان نامه خود در مورد “ تاثیر فاکتور رشد استخوان در مشکلات فکی” موفق به اخذ درجه دکترای تخصصی دندانپزشکی شدم و به عضویت سازمان نظام پزشکی کشور و انجمن متخصصین جهانی ارتودنسی درآمدم.

فهرست مطالب

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

جهت ارتباط با مشاوران ما فرم زیر را پر نمایید.

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به دکتر نجمه تحویلدارنژاد ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب