آیا با پوکی استخوان هم می‌توان ایمپلنت گذاشت

افرادی که به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند معمولا نسبت به سایر افراد، دندان‌های خود را زودتر از دست خواهند داد. این بیماری علاوه بر اینکه میزان فعالیت‌های حرکتی فرد را محدود می‌کند، بر روی درمان‌های جانبی بدن مانند ایمپلنت دندان نیز تاثیر می‌گذارد. سوال بسیاری از افراد این است که آیا با وجود پوکی استخوان می‌توان از روش کاشت ایمپلنت استفاده کرد؟ در این مطلب ارتباط میان پوکی استخوان و انجام ایمپلنت دندان به طور کامل توضیح داده شده است. 

بیماری پوکی استخوان بر تراکم و توده استخوان‌ها تاثیر منفی گذاشته و استحکام آنها را کاهش می‌دهد. زمانی که پوکی استخوان بسیار شدید باشد، استخوان‌ فک استحکام لازم برای کاشت ایمپلنت را ندارد؛ اما در ۸۰ درصد از بیماران مبتلا به پوکی استخوان، کاشت ایمپلنت مانعی نداشته و امکان‌پذیر است.

آیا بیماران مبتلا به پوکی استخوان می‌توانند از روش کاشت ایمپلنت استفاده کنند؟

ایمپلنت در پوکی استخوان

قبل از اینکه دندانپزشک متخصص مراحل کاشت ایمپلنت در مشهد را آغاز کند، اقداماتی را در بیماران مبتلا به بیماری پوکی استخوان انجام می‌دهد. پزشک ابتدا پیشینه بیماری فرد و سوابق آن را به طور دقیق مطالعه و بررسی کرده تا از شرایط بیمار اطلاعاتی جامع به دست آورد. 

بعد از مطالعه سوابق بیمار، دندانپزشک میزان تراکم و استحکام استخوان‌های لثه و فک او را نیز بررسی می‌کند. اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان از تراکم لثه به اندازه کافی برخوردار باشد، دندانپزشک تمام داروهای مصرفی او را در مرحله بعدی بررسی خواهد کرد. به دلیل اینکه تعدادی از داروهای درمان کننده پوکی استخوان، اثر منفی بر روی استخوان فک می‌گذارند، دندانپزشک از شما می‌خواهد تا این موضوع را با پزشک متخصص در میان بگذارید. بعد از بررسی این موضوع، برای انجام شدن یا نشدن ایمپلنت دندان در بیمار تصمیم گیری می‌شود. 

طبق مطالعاتی که در چند سال اخیر بر روی بیماران مبتلا به پوکی استخوان و تاثیرات آن بر روی روش‌هایی همچون ایمپلنت دندان انجام شده، به این نتیجه رسیده‌اند که ایمپلنت در افراد عادی با افرادی که به پوکی استخوان مبتلا هستند، تفاوت آنچنانی ندارد. طبق تحقیقات انجام شده، جراحی ایمپلنت در افراد مبتلا به این بیماری نیز در ۸۰ درصد موارد با موفقیت صورت می‌گیرد.

بیشتربخوانید» درصورتی که تمایل داشته باشید برای کاشت ایمپلنت به پزشک مراجعه کنید، لازم است بدانید این روش جزئی از درمان‌های زیبایی محسوب می‌شود و مانند هزینه ارتودنسی در مشهد، تمام پرداختی‌ها به عهده شماست و بیمه هیچکدام را تقبل نخواهدکرد.

چه زمانی کاشت ایمپلنت با وجود بیماری پوکی استخوان هرگز توصیه نمی‌شود؟

زمانی که ایمپلنت برای  پوکی استخوان توصیه نمی شود

بیماری پوکی استخوان به عنوان تنها عامل، نمی‌تواند مانع کاشت ایمپلنت در فرد شود؛ اما اگر بیمار علاوه بر پوکی استخوان، بیماری‌ها و مشکلات دیگری نیز داشته باشد، احتمال موفق بودن جراحی ایمپلنت در او کم خواهد بود. در ادامه به برخی از این بیماری‌ها و مشکلاتی که باعث می‌شود جلوی کاشت ایمپلنت را می‌گیرد اشاره خواهیم کرد:

  • مبتلا بودن به بیماری‌های قلبی همزمان با پوکی استخوان
  • مصرف کردن سیگار، الکل و هر نوع ماده مخدر
  • داشتن بیماری‌های کلیوی به همراه پوکی استخوان
  • عدم تعادل هورمون‌ها در فرد
  • بیماری دیابت همزمان با پوکی استخوان
  • سن بالا مخصوصاً در بانوان یائسه 
  • داشتن بیماری نرمی استخوان
  • کشیدن دندان‌های زیاد بعد از مبتلا شدن به پوکی استخوان 

اگر فرد مبتلا به بیماری پوکی استخوان هر کدام از بیماری‌ها و مشکلات نام برده شده را به همراه داشته باشد، کاشت ایمپلنت در فرد ناموفق خواهد بود.

بیشتر بخوانید» تنها افرادی که به پوکی استخوان مبتلا هستند نیازمند مراقبت و رعایت مواردی نیستند. بلکه شرایط مربوط به ایمپلنت دندان در بیماران دیابتی هم بایستی به گونه‌ای باشد که از عفونت و پس زدن ایمپلنت جلوگیری شود.

راه حل‌های موثر برای موفقیت کاشت ایمپلنت با وجود بیماری پوکی استخوان کدامند؟

مهمترین اقدام دندانپزشک که برای انجام کاشت ایمپلنت در فرد مبتلا به پوکی استخوان انجام می‌دهد، این است که ابتدا میزان تراکم استخوان فک او را بررسی می‌کند. اگر استخوان فک بیمار از تراکم لازم برخوردار باشد، جراحی ایمپلنت آغاز می‌شود. 

اما اگر بافت لثه و استخوان فک در بیمار تراکم لازم را نداشته باشند، پزشک از روش‌های دیگر برای پیوند استخوان استفاده می‌کند. برای مثال دندانپزشک جهت مستحکم شدن بافت لثه بیمار و استخوان فک او، مواد مخصوصی را در این نواحی تزریق خواهد کرد‌. 

اگر به هیچ طریقی مستحکم کردن بافت لثه و استخوان فک در فرد امکان‌پذیر نباشد، دندانپزشک از روش کاشت ایمپلنت دندان استفاده نمی‌کند. پزشک در این موارد راهکارهای دیگری همچون استفاده کردن از دندان‌های مصنوعی بر پایه ایمپلنت یا کاشت دندان بدون ایمپلنت را پیشنهاد می‌دهد. 

جمع‌بندی

در این مطلب متوجه شدید افراد مسن یا تمامی کسانی که به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند نیز می‌توانند برای کاشت ایمپلنت دندان اقدام کنند. در اکثر افراد مبتلا به این بیماری، کاشت ایمپلنت با موفقیت انجام شده است. تنها در افرادی که پوکی استخوان بسیار شدید بوده و استخوان و لثه آنها تراکم لازم را نداشته، کاشت ایمپلنت با موفقیت صورت نمی‌گیرد. 

به طور کلی دندانپزشک متخصص قبل از انجام ایمپلنت دندان، وضعیت دندان‌ها، شرایط دهان و میزان استحکام استخوان‌های فرد را بررسی می‌کند. اگر استخوان فک استحکام و تراکم کافی را نداشته باشد، کاشت ایمپلنت با شکست مواجه شده و نشانه اصلی آن پس زدن یا لق شدن ایمپلنت در فرد است. 

بعد از انجام کاشت ایمپلنت با وجود بیماری پوکی استخوان، فرد باید مراقبت‌هایی را انجام دهد تا ماندگاری آن افزایش پیدا کند. برای مثال باید بعد از جراحی کاشت دندان، آنتی بیوتیک‌های تجویز شده را مصرف کرده و داروهای خوراکی بیس فسفونات را در طول درمان نخورد.

درباره نویسنده : 

من در سال ۱۳۷۹ در کنکور سراسری دانشگاهها با رتبه ممتاز ( رتبه پنج ) در رشته تجربی پذیرفته شدم و در دانشکده دندانپزشکی مشهد مشغول به تحصیل گردیدم. من در طول دوره تحصیلی از دانشجویان ممتاز این دانشکده بوده و بارها موفق به دریافت تقدیرنامه های علمی شدم ؛ و درنهایت در سال۱۳۸۹ با دفاع از پایان نامه خود در مورد “ تاثیر فاکتور رشد استخوان در مشکلات فکی” موفق به اخذ درجه دکترای تخصصی دندانپزشکی شدم و به عضویت سازمان نظام پزشکی کشور و انجمن متخصصین جهانی ارتودنسی درآمدم.

فهرست مطالب

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

جهت ارتباط با مشاوران ما فرم زیر را پر نمایید.

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به دکتر نجمه تحویلدارنژاد ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب