چگونه از مکیدن انگشت در کودکان جلوگیری کنیم؟

برخی از کودکان به مکیدن انگشت‌های خود علاقه داشته و به طور مداوم این کار را انجام می‌دهند. به طور معمول نوزادان تا سنین سه ماهگی این عمل را انجام داده و بعد از مدتی آن را متوقف می‌کنند. در صورتی که مکیدن انگشتان در کودک شدیدتر شده و تا سنین بالاتر ادامه داشته باشد، این موضوع برای والدین آنها بسیار نگران کننده خواهد شد. آنها می‌توانند با روش‌های موثر این عادت را در کودک خود ترک داده و مانع آن شوند. راه حل‌هایی وجود دارد که می‌توان با کمک آنها کودک را تشویق کرد تا این عمل را انجام ندهد و کنار بگذارد.

نوزادان خردسال معمولاً با مکیدن آرام انگشت‌های خود، به خواب می‌روند و این عمل در آنها امری طبیعی است. اما اگر مکیدن مداوم انگشتان در کودکان سنین 2 الی 4 سال دیده شود، در نحوه گفتار آن‌ها مشکلات خاصی ایجاد خواهد شد. در این مطلب راه‌کارهایی ارائه می‌شود تا با آنها از مکیدن انگشت در کودکان جلوگیری کرده و به ترک این عادت در آنها کمک کنید. تا انتها با ما همراه باشید.

اهمیت جلوگیری از مکیدن انگشت در کودکان 

مکیدن انگشت در کودکان می تواند اثرات منفی زیادی بر روی دندان ها و ساختار دهان داشته باشد. این عادت ممکن است باعث کجی و نامنظمی دندان ها، تغییر شکل فک و حتی تغییر در زبان و گفتار کودک شود. همچنین، مکیدن انگشت می تواند باعث ایجاد عفونت و التهاب در انگشت ها و ورود آسیب به پوست و بافت دهان شود.

بیشتر بخوانید» در صورتی که دندان های کودکتان، دچار کجی و نامنظمی شده است، پیشنهاد می کنیم اهمیت یافتن بهترین متخصص ارتودنسی کودکان در مشهد، تهران و … را دست کم نگیرید. دندانپزشک متخصص می تواند با تکیه بر دانش و تخصص خود و همچنین تجهیزات دندانپزشکی پیشرفته، عیوب دندان های کودکتان را به بهترین نحو ممکن، برطرف کند. 

بنابراین جلوگیری از مکیدن انگشت در کودکان بسیار مهم است. ما در ادامه بهترین راهکارهای جلوگیری از مکیدن انگشت در کودکان را معرفی خواهیم کرد.  

راهکارهای جلوگیری از مکیدن انگشت در کودکان

برخی از اصلی ترین و رایج ترین راهکارهای جلوگیری از مکیدن انگشت در کودکان عبارتند از:

  • استفاده از تشویق مثبت و یادآورها

زمانی که کودک انگشت خود را نمی‌مکد، بهتر است والدین جهت تشویق کردن او، پاداش‌هایی را در نظر بگیرند.‌ کودک با دریافت منظم این پاداش‌ها در هر ساعت یا به صورت روزانه، متوجه عملکرد و عادت نادرست خود شده و از مکیدن انگشتان خود دست برمی‌دارد. 

  • مشغول کردن دستان کودک

روش های جلوگیری از مکیدن انگشت در کودکان

می‌توانید برای پرت کردن حواس کودک از مکیدن انگشتان، او را با کارها و روش‌های مختلف شامل پخت و پز، دوچرخه سواری، درست کردن کاردستی، بازی با اسباب بازی‌ها، نقاشی کردن و ورزش مشغول نگه دارید.‌

  • تنبیه یا مسخره نکردن کودک به خاطر مکیدن انگشتان

به هیچ عنوان کودک را به خاطر مکیدن انگشتان سرزنش و تنبیه نکنید؛ زیرا عواقب جبران ناپذیر و آسیب‌های طولانی مدت برای آنها در پی دارد. می‌توانید با روش‌هایی همواره کودک خود را شاد نگه داشته و با تشویق کردن این عادت را در او ترک دهید. 

بیشتر بخوانید» اگر این سوال برایتان پیش آمده که بهترین زمان برای ارتودنسی کودکان، چه سنی است؟ روی لینک داده شده کلیک کنید. در این مقاله به طور جامع به پاسخ این سوال پرداخته شده است. 

  • آموزش مهارت‌ های جدید مقابله‌ ای به کودک

ممکن است کودک بر اثر بی‌حوصلگی، ناراحتی، اضطراب و ترس انگشتان خود به خصوص انگشت شست خود را به طور مداوم بمکد. با راهبردها و آموزش‌هایی می‌توانید این احساسات را در کودک خود کمتر کنید تا این عمل را انجام ندهد. 

حرکات ورزشی یوگا، گوش دادن به موسیقی‌های کودکانه و تمرینات تنفسی برای بهتر کردن حال کودک و احساسات او مفید هستند. کودک به جای مکیدن انگشتان خود تمایل پیدا کرده تا با انجام این کارها خود را سرگرم کند. 

همچنین این عادت رایج میان کودکان، با صحبت کردن نیز به مرور زمان برطرف می‌شود. والدین می‌توانند به آرامی با کودک خود در مورد این مسئله صحبت کنند تا این عمل را انجام ندهد. همچنین می‌توانند به متخصص کودکان مراجعه کرده تا ابتدا پزشک، عامل زمینه‌ای که موجب این عادت در کودک شده را شناسایی کند و سپس راه حل‌های موثر برای ترک آن ارائه بدهد. 

  • شناسایی عوامل زمینه‌ ای 

اگر متوجه شدید کودک شما به دلیل اضطراب و استرسی که دارد انگشتان خود را می‌مکد، ابتدا باید عامل استرس‌های او را شناسایی کنید. در این مواقع می‌توانید از کلمات اطمینان بخش یا بغل کردن کودک استفاده کرده تا استرس او برطرف شده و این عادت را ترک کند. 

در برخی موارد نیز کودک به علت خستگی زیاد یا گرسنگی انگشتان خود را می‌مکد، که بهتر است در این مواقع او را خوابانده یا برای او غذای مناسبی درست کنید.‌

  • صبوری و آرام رفتار کردن با کودک

صبوری و آرام رفتار کردن با کودک

والدین برای ترک عادت مکیدن انگشتان باید صبور باشند، زیرا کم صبری و پرخاشگری آنها در مورد این مسئله کودک را عصبانی کرده و ممکن است این عادت را تا مدت‌ها ادامه دهد. فریاد زدن والدین، سبب ناراحتی و آزردگی کودک شده و به او کمکی نخواهد کرد. انتقاد و سرزنش فرزندان در این مواقع کار نادرستی بوده و سبب عصبانیت کودک می‌شود، بهتر است به جای تنبیه با ملایمت رفتار کنید و از او بخواهید انگشتان خود را از دهان خارج کند.

بیشتر بخوانید» بعداز اینکه اولین دندان در دهان کودک دیده می‌شود، نگرانی‌های والدین هم نسبت به خراب شدن آن‌ها افزایش می‌یابد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم با راه‌های درمان و ترمیم دندان شیری آشنایی داشته باشید تا سلامت دندان را تضمین کنید.

  • استفاده از محافظ انگشتان برای کودک

برای اینکه مانع مکیدن انگشت در کودک شوید، می‌توانید از محافظ‌ها و ابزارهای مخصوص برای این کار استفاده کنید. این محافظ و گاردهای انگشت از پلاستیک محکم تولید شده و مانع مکیدن انگشت توسط کودک می‌شوند. محافظ‌های انگشت به طور اختصاصی بدون هیچ گونه ترکیبات شیمیایی مضری، برای کودکان طراحی و تولید شده‌اند. 

کلام آخر

اگر تمامی راه حل‌های ارائه شده را انجام دادید و باز هم کودک به مکیدن انگشتان خود ادامه داد، بهتر است از داروها و محلول‌های مخصوص برای انگشتان او به توصیه پزشک استفاده کنید. فراموش نشود که فشار آوردن به کودک برای ترک این عادت، روند بهبودی را در او به تاخیر انداخته و فایده‌ای ندارد. 

معمولاً روانپزشک یا متخصص کودکان در این موارد از والدین می‌خواهد تا مواد تلخی را بر روی ناخن‌های کودک ریخته یا انگشتان او را پانسمان کنند تا کودک از این عمل منع شود. 

درباره نویسنده : 

من در سال ۱۳۷۹ در کنکور سراسری دانشگاهها با رتبه ممتاز ( رتبه پنج ) در رشته تجربی پذیرفته شدم و در دانشکده دندانپزشکی مشهد مشغول به تحصیل گردیدم. من در طول دوره تحصیلی از دانشجویان ممتاز این دانشکده بوده و بارها موفق به دریافت تقدیرنامه های علمی شدم ؛ و درنهایت در سال۱۳۸۹ با دفاع از پایان نامه خود در مورد “ تاثیر فاکتور رشد استخوان در مشکلات فکی” موفق به اخذ درجه دکترای تخصصی دندانپزشکی شدم و به عضویت سازمان نظام پزشکی کشور و انجمن متخصصین جهانی ارتودنسی درآمدم.

فهرست مطالب

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

جهت ارتباط با مشاوران ما فرم زیر را پر نمایید.

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به دکتر نجمه تحویلدارنژاد ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب