راهنمای مراقبت از دندان های ارتودنسی شده در چند مرحله ساده

تمامی افرادی که قصد دارند برای داشتن لبخندی زیباتر از ارتودنسی استفاده کنند، بایستی با نحوه مراقبت از دندان‌های ارتودنسی شده آشنایی داشته باشند. چرا که این مسئله تا حد زیادی بر تسریع روند بهبودی‌شان تاثیر خواهدگذاشت. اما چطور و چگونگی مراقبت‌ها را در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

مراقبت از دندان ارتودنسی شده شامل چه مواردی است؟

بسیاری بر این باورند که مراقبت از دندان ارتودنسی شده درست از زمانی آغاز خواهد شد که سیم و براکت‌های ارتودنسی روی دندان‌های‌شان قرار بگیرد. حال آنکه دکتر نجمه تحویلدارنژاد به عنوان متخصص ارتودنسی در مشهد، معتقد است نحوه مراقبت از قبل از ارتودنسی، روزانه، دوره‌ای، بعد یا حین ارتودنسی باید به طور کامل انجام شود.

مراقبت های قبل از ارتودنسی

قبل از اینکه تصمیم برای انجام ارتودنسی داشته باشید، باید به یک دندان پزشک متخصص ارتودنسی مراجعه کرده تا وضعیت دندان را از نظر سلامت، موقعیت قرارگیری، پرکردن دندان، کشیدن دندان، جرم گیری دندان قبل از ارتودنسی و… را  مورد بررسی قرار دهد. علاوه براین باید بهداشت دندان را هم بهبود داده یا در صورت نیاز از جرمگیری استفاده کنید. توصیه می‌شود قبل از اینکه براکت‌ها را روی دندان‌تان قرار دهید، عادات نامناسب را مانند خوردن غذاهای سخت، تحریک دندان و لثه‌ها با زبان، جویدن ناخن و… را کنار بگذارید تا روند درمان تسریع پیدا کند.

بیشتر بخوانید» زمانی که برای معاینه وضعیت قرارگیری دندان‌ها به دندانپزشکی مراجعه می‌کنید، یکی از مواردی که بسیار اتفاق می‌افتد، کشیدن دندان است. اما برای اینکه با دلیل کشیدن دندان برای ارتودنسی بیشتر آشنا شوید، روی لینک داده شده کلیک کنید.

مراقبت های روزانه در زمان ارتودنسی

مراقبت از دندان ارتودنسی شده

بعد از اینکه دوره درمان آغاز شد، نوبت به مراقبت‌های روزانه می‌رسد. این موارد را باید تا زمانی رعایت کنید که درمان به درستی و کامل انجام شود. استفاده صحیح از وسایل ارتودنسی مانند پلاک‌های متحرک، موم ارتودنسی، کش ارتودنسی و… از جمله مواردی هستند که باید به طور روزانه بررسی شود. ضمن این که تمیز کردن دندان‌ها با استفاده از نخ و مسواک مخصوص بعد از هروعده غذایی، می‌تواند تمامی ذرات باقی مانده در لابه لای دندان‌ها و براکت‌ها را از بین برد. حواستان باشد در طول روز، از خوردن غذاهای سخت، ساندویچ و… بپرهیزید.

مراقبت های دوره ای یا حین ارتودنسی

در مدت زمانی که سیم‌ها و براکت‌های ارتودنسی داخل دهان‌تان هستند، برای اینکه دندان‌ها جابجا شوند، بایستی طبق نظر پزشک به مطب او مراجعه کرده تا براکت‎ها را جابجا کند. علاوه براین ممکن است نیاز باشد قطعات معیوب یا شکسته بر سیم‌های ارتودنسی را تغییر یا تعویض کند تا سلامت لثه و دهان تهدید نشود.

نحوه مراقبت از دندان ارتودنسی شده

در مدت زمانی که دندان‌ها تحت درمان ارتودنسی هستند، باید از رژیم غذایی خاصی پیروی کنید. به عنوان مثال از خوردن خوراکی‌هایی که نیاز به جویدن زیاد دارند خودداری کنید. خوراکی‌های سفت مانند ذرت بو داده، خوراکی‌های چسبناک و خوراکی‌هایی که نیاز به گاز زدن دارند را به زمان بعد از ارتودنسی موکول کنید. مسواک و خمیر دندانی مناسب را برای شستن دندان‌های‌تان درنظر بگیرید.

علاوه بر رعایت برنامه غذایی، مراقبت از بریس‌ها هم از اهمیت بالایی برخودار است. در واقع نیرویی که بطور مداوم به بریس‌ها وارد می‌شود، می تواند اتصال بین بریس‌ها و دندان‌ها را که تنها به واسطه چسب به یکدیگر متصل شده‌اند را بشکند.  همین امر سبب خواهدشد تا مدت زمان درمان طولانی‌تر شود. در صورتی که ارتودنسی را برای کودک درنظر گرفته‌اید، توصیه می‌شود کیت نگهداری از بریس را به همراه خود داشته باشند.

چگونه از دندان ها بعد از انجام ارتودنسی مراقبت کنیم؟

مراقبت از دندان بعداز ارتودنسی

اما درمان ارتودنسی فقط تا زمان وجود براکت‌های داخل دهان خلاصه نمی‌شود. چراکه در مرحله بعدی به منظور تثبیت موقعیت دندان‌ها در موقعیت جدیدشان از وسایل دیگری نیز استفاده می‌شود که مربوط به مراقبت‌های بعداز ارتودنسی هستند.

مراقبت از ریتینرها

بهترین روش برای مراقبت از ارتودنسی با ریتینرها، اجرای دقیق دستورات دندانپزشک خود است. اما چند توصیه کلی می‌تواند به شما کمک کند:

  • پاک نگه داشتن ریتینر: همواره ریتینرها را پاک نگه دارید. بعد از هر بار استفاده، آن‌ها را با آب شستشو دهید و از مواد شوینده یا محلول‌های ضد عفونی استفاده کنید
  • استفاده منظم: ریتینرها را طبق دستورات دندانپزشک خود استفاده کنید. معمولاً آن‌ها را در طول شب یا برای چند ساعت در روز استفاده می‌کنید.
  • نگهداری در جای مناسب: ریتینرها را در جای مناسب نگهداری کنید تا از خرابی یا از بین رفتن آن‌ها جلوگیری کنید.
  • اجتناب از خراشیدن یا تغییر شکل: از خراشیدن یا تغییر شکل ریتینرها جلوگیری کنید. از دمای بالا یا مواد شیمیایی که ممکن است ریتینرها را تغییر شکل دهند، دوری کنید.
  • مراجعه به دندانپزشک: در صورت داشتن هرگونه مشکل یا خرابی در ریتینرها، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا مشکل را برطرف کند.

کلام پایانی

نحوه مراقبت از دندان‌های ارتودنسی شده، را برای آن دسته از افرادی به نگارش درآوردیم که قصد دارند به منظور داشتن لبخندی زیبا و اصلاح موقعیت دندان‌های‌شان، ارتودنسی را انتخاب کنند. بی‌توجهی به هرکدام از این موارد می‌تواند طول مدت درمان را طولانی‌تر کند.  

درباره نویسنده : 

من در سال ۱۳۷۹ در کنکور سراسری دانشگاهها با رتبه ممتاز ( رتبه پنج ) در رشته تجربی پذیرفته شدم و در دانشکده دندانپزشکی مشهد مشغول به تحصیل گردیدم. من در طول دوره تحصیلی از دانشجویان ممتاز این دانشکده بوده و بارها موفق به دریافت تقدیرنامه های علمی شدم ؛ و درنهایت در سال۱۳۸۹ با دفاع از پایان نامه خود در مورد “ تاثیر فاکتور رشد استخوان در مشکلات فکی” موفق به اخذ درجه دکترای تخصصی دندانپزشکی شدم و به عضویت سازمان نظام پزشکی کشور و انجمن متخصصین جهانی ارتودنسی درآمدم.

فهرست مطالب

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

جهت ارتباط با مشاوران ما فرم زیر را پر نمایید.

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به دکتر نجمه تحویلدارنژاد ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب