ارتودنسی دندان ایمپلنت شده چگونه است؟

درخواست ارتودنسی برای درمان دندان‌ها در شرایط مختلف قابل انجام است و لازم نیست که به سنین کودکی محدود شود. گاهی اوقات، افراد در اثر برخی مشکلات در دوران بزرگسالی نیاز به ارتودنسی دارند. در حالت عادی، محدودیتی برای انجام ارتودنسی در میانسالی وجود نداشته و می‌توانید به‌طور آزادانه از این روش درمانی استفاده کنید؛ اما در برخی موارد، احتمالاً فرد قبل از ارتودنسی برای یک یا چند دندان، از درمان ایمپلنت استفاده کرده باشد.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی بیشتر با خدمات ارتودنسی مشهد و لیست هزینه های مربوط به انجام این کار توسط دکتر تحویلدار نژاد روی لینک داده شده کلیک کنید.

نحوه انجام ارتودنسی دندان ایمپلنت شده چگونه است؟

توصیه‌های متخصصان نشان می‌دهد که بهترین رویکرد برای فرد این است که ابتدا ارتودنسی به طور کامل انجام شود و سپس از ایمپلنت دندان استفاده گردد. علت این توصیه این است که با اصلاح ناهنجاری‌های دندانی و فکی، متخصص می‌تواند پس از ارتودنسی تاج دندان را به گونه‌ای تنظیم کند که با ترتیب جدید دندان‌ها هم‌خوانی داشته باشد. زمانی که ارتودنسی قبل از ایمپلنت انجام می‌شود، فضای کافی برای پایه و تاج دندان فراهم شده و جراحی آن به راحتی صورت می‌گیرد.

نحوه انجام ارتودنسی دندان ایمپلنت شده چگونه است؟

با این حال، ممکن است فردی در گذشته ایمپلنت دندان خود را دریافت کرده باشد و حالا به دلیل شرایط مختلفی نیاز به انجام ارتودنسی دارد. برای این حالت‌ها، انجام ارتودنسی تحت نظر متخصص برای دندان‌های ایمپلنت شده ممکن است. با انجام معاینات و بررسی وضعیت دندان‌های جراحی شده و ارزیابی زمانی که از انجام درمان می‌گذرد، روش‌ها و رویکردهایی اتخاذ می‌شود که باعث هماهنگی دندان‌ها برای ایجاد یک لبخند زیبا و رفع ناهنجاری‌ها گردد.

علت تداخل ایمپلنت در نتایج ارتودنسی چیست؟

ایمپلنت توانایی جابجایی ندارد و در یک موقعیت ثابت قرار می‌گیرد. اگر توسط متخصص، یک موقعیت مناسب برای کاشت در نظر گرفته نشود، می‌تواند باعث ایجاد تداخل در درمان ارتودنسی شود. افراد ممکن است بعد از پایان درمان ارتودنسی، انحرافی در دندان جراحی شده خود ببینند که معمولاً مقدار آن زیاد نیست و برای رفع نهایی آن می‌توانند ایمپلنت خود را تعویض کنند. در برخی موارد، این ترمیم با تغییر تاج به تنهایی امکان‌پذیر است و به آسانی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید» ما در مقاله ای جداگانه، شرایط و نکات مربوط به ایمپلنت دندان در بیماران دیابتی را به طور کامل مورد بررسی قرار داده ایم. پیشنهاد می کنیم در صورت ابتلا به این بیماری و قبل از انجام ایمپلنت دندان، این مقاله را مطالعه کنید. 

انجام ایمپلنت برای کمک به درمان ارتودنسی

اگرچه توصیه عموماً انجام این درمان پس از ارتودنسی است، اما مواردی وجود دارد که متخصص برای بهبود درمان ارتودنسی، تجویز کاشت ایمپلنت را پیشنهاد می‌دهد. بطور خاص، در مواردی که وجود چند دندان با جایگاه خاص در ردیف دندان‌ها، بر روی ارتودنسی تاثیر زیادی دارد و اگر این دندان‌ها از بین برود و نقطه‌ تکیه‌گاه فک از دست رود، متخصص با جراحی این نقطه تکیه‌گاه را بازسازی می‌کند. برای رسیدن به این هدف، هماهنگی و تعامل کافی بین متخصص ایمپلنت و متخصص ارتودنسی ضروری است.

مورد دیگر برای زمانی بوده که تعداد دندان‌های از دست رفته بیش از یک عدد باشد. این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی در ارتودنسی می‌شود. در صورت امکان، انجام حداقل یک ایمپلنت برای ایجاد نقطه تکیه‌گاه پیشنهاد شده که سپس ترمیم و کاشت ایمپلنت برای دندان‌های باقی‌مانده که از بین رفته‌اند، بعد از انجام ارتودنسی صورت می‌گیرد.

مزایای ارتودنسی دندان ایمپلنت شده چیست؟

جدا از محدودیت‌هایی که یک دندان ایمپلنت شده برای ارتودنسی به وجود می‌آورد، مزایایی نیز وجود دارد که به بهبود شرایط کمک می‌کند؛ این مزایای ایمپلنت در ارتودنسی شامل موارد زیر است:

  • ایجاد یک تکیه‌گاه مرکزی برای حرکت بهتر و سریعتر دندان‌ها به دلیل استحکامی که دارد.
  • قابلیت استفاده از بریس دندان نامرئی را نیز فراهم می‌کند.
  • عدم وجود جای خالی دندانی که باعث کند شدن تاثیر درمان ارتودنسی گردد.
  • نظم دهی به دندان‌ها و انجام ترمیم ارتودنسی در جلسات بعدی مراجعه بهتر صورت می‌گیرد.

این ویژگی‌ها در شرایطی کمک می‌کنند که دندان ایمپلنت شده هم راستا با دندان‌های صاف بوده و نه اینکه خود دندان ایمپلنت با دندان‌های کج هم راستا باشد.

در چه شرایطی ارتودنسی بعد از ایمپلنت با مشکل روبرو نمی‌ شود؟

اگر شرایط زیر برای دندان‌ کاشت یا دندان‌های اطراف آن مهیا باشد، انجام ارتودنسی پس از ایمپلنت بدون مشکل قابل انجام است و فرد می‌تواند به راحتی این درمان را درخواست کند:

  • هم‌راستا بودن دندان ایمپلنت شده با دندان‌های سالم.
  • استفاده از دندان ایمپلنت با توجه به موقعیت آن به عنوان تکیه‌گاه ارتودنسی.
  • سالم بودن دندان‌های اطراف دندان کاشت شده به طوری که نیاز به ارتودنسی در این ناحیه وجود نداشته باشد.
  • تغییر جهت دندان‌های دیگر به دلیل افزایش سن که ممکن است دندان ایمپلنت شده را منحرف کند. این ناهنجاری با ارتودنسی و بازگرداندن دندان‌ها به سمت اولیه برطرف می‌شود.
  • خرابی و از بین رفتن چند دندان به طور کامل و وجود ایمپلنت در این ناحیه.

اگر شما برخی از شرایط بالا را دارید، توصیه می‌شود به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا ببینید که می‌توانید دندا‌ن‌های خود را ارتودنسی کنید یا خیر.

در صورتی که مطابق صلاحدید پزشک متخصص خود، نسبت به ارتودنسی دندان هایتان اقدام نمودید، به هیچ عنوان مراقبت از دندان های ارتودنسی شده را دست کم نگیرید تا هیچگونه مشکلی برای سلامت دندان هایتان به وجود نیاید. 

جمع‌ بندی

همانطور که گفته شد، گاهی اوقات، افراد در اثر برخی مشکلات در دوران بزرگسالی نیاز به ارتودنسی دارند. این امکان وجود دارد که این افراد قبلا دندان‌های خود را ایمپلنت کرده باشند؛ ما در این مقاله به بررسی این موضوع پرداختیم که ارتودنسی با ایمپلنت دندان چگونه است؛ آیا توصیه می‌شود یا خیر.

درباره نویسنده : 

من در سال ۱۳۷۹ در کنکور سراسری دانشگاهها با رتبه ممتاز ( رتبه پنج ) در رشته تجربی پذیرفته شدم و در دانشکده دندانپزشکی مشهد مشغول به تحصیل گردیدم. من در طول دوره تحصیلی از دانشجویان ممتاز این دانشکده بوده و بارها موفق به دریافت تقدیرنامه های علمی شدم ؛ و درنهایت در سال۱۳۸۹ با دفاع از پایان نامه خود در مورد “ تاثیر فاکتور رشد استخوان در مشکلات فکی” موفق به اخذ درجه دکترای تخصصی دندانپزشکی شدم و به عضویت سازمان نظام پزشکی کشور و انجمن متخصصین جهانی ارتودنسی درآمدم.

فهرست مطالب

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

جهت ارتباط با مشاوران ما فرم زیر را پر نمایید.

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به دکتر نجمه تحویلدارنژاد ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب