ارتودنسی کاموفلاژ یا جبرانی چیست؟

ارتودنسی کاموفلاژ، به عنوان یک رویکرد درمانی کمتر تهاجمی، برای بیمارانی با مشکلات شدید فیزیولوژیکی تعریف می‌شود. این روش با تغییر موقعیت دندان‌ها، تناسب‌های اسکلتی غیر قابل قبول را پنهان کرده و بهبودی در شکل و ظاهر صورت بیماران ایجاد می‌کند.

به طور کلی، جابه‌جایی دندان‌ها به صورتی که دندان‌های پیشین بیرون زده و به داخل کشیده شوند، به عنوان کاموفلاژ شناخته می‌شود. این اصطلاح به نتیجه‌ای اشاره دارد که هرچند اسکلت دهان بیمار تغییر نمی‌کند، اما با تغییر موقعیت دندان‌ها، بهبودی در زیبایی و ظاهر بیمار حاصل خواهد شد.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با آشنایی با مزایا و معایب ارتودنسی روی لینک داده شده کلیک کنید.

ارتودنسی کاموفلاژ برای چه افرادی مناسب است؟

افرادی که از جراحی فک خودداری می‌کنند، معمولاً ترجیح می‌دهند از روش‌های درمانی بدون جراحی بهره‌مند شوند. توجه کنید که هر فرد ممکن است شرایط و نیازهای خاص خود را داشته باشد و مشورت با متخصص ارتودنسی در مشهد، تهران و … می‌تواند به انتخاب بهترین راهکار برای هر فرد کمک کند؛ به طور کلی ارتودنسی کاموفلاژ برای افراد زیر مناسب می‌باشد:

  • بزرگسالان با ناهنجاری‌های فکی
  • انحرافات فکی متوسط تا ضعیف
  • ابعاد صورت متناسب با نیاز به درمان

از روش‌های درمانی کمتر تهاجمی، می‌توان برای افراد مذکور، به عنوان یک گزینه موثر به منظور بهبود وضعیت فکی و اصلاح ناهنجاری‌های موجود استفاده کرد.

 ارتودنسی کاموفلاژ برای چه افرادی مناسب نیست؟

 ارتودنسی کاموفلاژ

به‌طور کلی، درمان کاموفلاژ برای تمام افراد مناسب نیست و امکان دارد با شرایط تعدادی از افراد ناسازگار باشد. در برخی موارد، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که از روش ایمپلنت (جراحی ایمپلنت دندان) استفاده شود. خوشبختانه، هزینه ایمپلنت در سال‌های اخیر بسیار مناسب بوده و افراد مختلف می‌توانند به نحوی از این روش بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید» به منظور کسب اطلاعات درباره شرایط و نکات مربوط به ایمپلنت دندان در بیماران دیابتی، روی لینک داده شده کلیک کنید. 

باید توجه داشت افرادی که دارای به‌هم‌ریختگی شدید دندان‌ها هستند، ممکن است نتوانند از این نوع ارتودنسی بهره‌مند شوند. همچنین، بیرون زدگی بیش از حد دندان‌های جلو نیز می‌تواند یک مانع برای انجام این درمان باشد.

چه سنی برای ارتودنسی کاموفلاژ مناسب است؟

بیمارانی که در سنین رشد به سر می‌برند و دارای ناهنجاری‌های فکی هستند، می‌توانند با استفاده از ابزارهای فانکشنال و سایر روش‌های ارتودنسی دندان، به راحتی درمان خود را انجام دهند. 

بیشتر بخواند» اگر نمی دانید که بهترین زمان برای ارتودنسی کودکان، چه سنی است؟ پیشنهاد می کنیم روی لینک داده شده کلیک کنید تا با مراجعه به موقع به دندانپزشک متخصص از وقوع مشکلات دندانی بیشتر و پیچیده تر جلوگیری شود. 

افرادی که با وجود مشکلاتی از این دست، سن رشد خود را پشت سر گذاشته‌اند، به راحتی با استفاده از دستگاه‌های ارتودنسی به بهبودی کامل خود نمی‌رسند؛ زیرا موقعیت فک در جایگاه خود تثبیت شده و امکان تغییر و جا‌به‌جایی آن وجود ندارد.

در این شرایط، کاموفلاژ به عنوان یک گزینه مناسب برای رفع این بدفرمی‌ها مطرح می‌شود؛ بنابراین، سن مناسب برای این نوع ارتودنسی، پس از اتمام دوران رشد است.

آیا درمان کم یا زیاد بودن ارتفاع صورت با روش کاموفلاژ امکان‌ پذیر است؟

یکی از مشکلات رایج در میان افراد، تفاوت کم یا زیاد بودن ارتفاع صورت بوده که در سال‌های اخیر بسیار رایج شده است و بر ظاهر فرد تاثیر منفی می‌گذارد. برای اصلاح این مشکلات، معمولاً تغییراتی در دندان‌های ردیف جلو اعمال شده تا ارتفاع صورت به وضعیت استاندارد نزدیک شود.

در شرایط خاص، ممکن است تغییراتی نیز در دندان‌های عقبی رخ دهد. این روش درمانی پس از انجام معاینات ابتدایی برای ارزیابی وضعیت، به کار گرفته می‌شود.

پیش از استفاده از ارتودنسی کاموفلاژ چه ارزیابی‌هایی باید انجام شود؟

برای تعیین اینکه آیا درمان ارتودنسی به تنهایی کافی است یا نیاز به جراحی ارتودنسی برای اصلاح و استتار مشکلات فک وجود دارد یا خیر، باید به طور جداگانه برای هر بیمار تصمیم‌گیری شود.

نقش متخصص ارتودنسی در ارائه اطلاعات لازم برای تصمیم‌گیری بسیار مهم خواهد بود و برای این منظور، پیش‌بینی‌های تصویری کامپیوتری از ترکیب نهایی دندان‌ها اعمال می‌شود.

هزینه‌ های ارتودنسی جبرانی چگونه حساب می‌ شوند؟

هزینه های ارتودنسی جبرانی

هزینه ارتودنسی با این روش بر اساس ویژگی‌ها و شدت ناهنجاری‌های فک بالا و پایین و همچنین نوع اجرای کاموفلاژ یا جبرانی، پس از انجام بررسی و مشاوره در کلینیک و تحت نظر متخصص ارتودنسی تعیین می‌شود. به عبارت دیگر، هزینه ارتودنسی بر اساس نوع ناهنجاری و نیازهای درمانی هر فرد متفاوت خواهد بود.

جمع‌ بندی

به‌طور کلی، کاموفلاژ تلاشی برای بهبود ظاهر بدنه‌های دندانی بیماران با استفاده از رویکرد ارتودنسی بدون نیاز به جراحی یا درمان‌های دهانی تهاجمی است.

در این مقاله بررسی کردیم که ارتودنسی کاموفلاژ یک روش درمانی بدون نیاز به جراحی به حساب می‌آید که برای اصلاح ناهنجاری‌های جزئی تا متوسط در دندان‌ها و اسکلت فک استفاده می‌شود.

این روش جبرانی، مشکلاتی از قبیل تنگی یا گشادی، عقب‌ماندگی یا جلو رفتگی، جلو زدگی یا جلو بودن فک پایین یا بالا و کم یا زیاد بودن ارتفاع صورت و انحراف فک را مورد درمان قرار می‌دهد.

در صورتی که افراد واجد شرایط باشند، پزشک می‌تواند بدون نیاز به جراحی، درمان دندان‌های آن‌ها را انجام دهد؛ این روش در حال حاضر بسیار پرطرفدار بوده و معمولاً به نتایج مطلوبی منجر می‌شود.

درباره نویسنده : 

من در سال ۱۳۷۹ در کنکور سراسری دانشگاهها با رتبه ممتاز ( رتبه پنج ) در رشته تجربی پذیرفته شدم و در دانشکده دندانپزشکی مشهد مشغول به تحصیل گردیدم. من در طول دوره تحصیلی از دانشجویان ممتاز این دانشکده بوده و بارها موفق به دریافت تقدیرنامه های علمی شدم ؛ و درنهایت در سال۱۳۸۹ با دفاع از پایان نامه خود در مورد “ تاثیر فاکتور رشد استخوان در مشکلات فکی” موفق به اخذ درجه دکترای تخصصی دندانپزشکی شدم و به عضویت سازمان نظام پزشکی کشور و انجمن متخصصین جهانی ارتودنسی درآمدم.

فهرست مطالب

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

جهت ارتباط با مشاوران ما فرم زیر را پر نمایید.

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به دکتر نجمه تحویلدارنژاد ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب