چرا دندان کودکان زود خراب می شوند؟

چرا دندان کودکان زود خراب می شوند؟ سوال رایجی است که از سوی بسیاری از والدین با آن مواجه می شویم.

این مشکل می ‌تواند علت اصلی درد و ناراحتی برای کودکان باشد و اگر به موقع تشخیص داده نشود، ممکن است به مشکلات جدی‌ تری منجر شود.

ما در این مقاله قصد داریم به دلایلی که باعث خرابی زودرس دندان‌ های کودکان می ‌شوند، پرداخته و راه‌ های پیشگیری و درمان این مشکل را بررسی خواهیم کرد. تا انتها با ما همراه باشید.

علل اصلی خرابی و پوسیدگی دندان در کودکان

پوسیدگی دندان یکی از مشکلات شایع دندانی به ویژه در بین کودکان است. عوامل مختلفی می ‌توانند باعث پوسیدگی دندان در کودکان شوند که از جمله اصلی ترین و مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغذیه نامناسب

مصرف بیش از حد شکر و غذاهای پر قند می ‌تواند باعث افزایش تولید اسید در دهان شود که به پوسیدگی دندان کودکان منجر می ‌شود.

بیشتر بخوانید» در صورت تمایل به استفاده از خدمات بهترین متخصص ارتودنسی کودکان در مشهد و آشنایی با خدمات مربوطه، روی لینک داده شده کلیک کنید

  • نقص در بهداشت دهان

عدم تمیزی و شستشوی منظم دهان، استفاده نادرست از مسواک و مسواک زدن به صورت نامناسب می ‌تواند باعث تجمع باکتری ‌ها و در نتیجه پوسیدگی دندان شود.

  • عدم معاینه منظم دندان ها توسط دندانپزشک متخصص

عدم معاینه منظم دندان ها توسط دندانپزشک متخصص

عدم معاینه منظم دندان ‌ها توسط دندانپزشک متخصص می ‌تواند یکی از عوامل اصلی پوسیدگی دندان‌ های کودکان باشد. زیرا معاینه منظم دندان ‌ها توسط دندانپزشک متخصص به شناسایی زودرس مشکلات دندانی، ارزیابی وضعیت دندان‌ ها، تشخیص پوسیدگی و ارائه راهکارهای پیشگیری و درمانی کمک می‌ کند.

بیشتر بخوانید» بهترین زمان برای ارتودنسی کودکان چه سنی است؟

برخی از مشکلات دندانی ممکن است در مراحل اولیه به صورت نامشخص ظاهر شوند و بدون معاینه منظم توسط دندانپزشک متخصص، به تدریج تشدید و به پوسیدگی دندان منجر شوند.

به طور کلی در صورتی که مشکلات دندانی به موقع تشخیص داده نشوند و درمان آن ها به تأخیر بیفتد، باعث می شود مشکلات بیشتر و جدی تری از جمله پوسیدگی دندان بروز پیدا کند.

بنابراین، معاینه منظم دندان ‌ها توسط دندانپزشک متخصص بسیار اهمیت دارد و والدین باید از این امر به عنوان یک قدم اساسی در حفظ سلامت دهان و دندان‌ های کودکان خود آگاه باشند.

  • فلوئور ناکافی

فلوئور یک ماده مهم برای پیشگیری از پوسیدگی دندان است. عدم مصرف فلوئور کافی می ‌تواند باعث ضعف و حساسیت دندان‌ ها شود و پوسیدگی دندان ها را تسریع کند.

روش های درمان مشکل پوسیدگی دندان های کودکان

روش های مختلفی برای درمان مشکل پوسیدگی دندان های کودکان وجود دارد که برخی از بهترین و موثرترین آن ها عبارتند از:

  • فلورایدتراپی

درمان با فلوراید یک روش درمانی بسیار مؤثر برای پیشگیری و درمان پوسیدگی دندان‌ های کودکان است. این روش شامل استفاده از محصولات حاوی فلوئورید می ‌شود که به تقویت اندام‌های سخت دندان کمک می‌کند و از پوسیدگی آن‌ها جلوگیری می‌ کند. فلوئورید به دندان‌ها کمک می ‌کند تا مواد معدنی مانند کلسیم و فسفات را جذب کرده و به تقویت و حفظ سلامت دندان‌ها کمک کند.

بیشتر بخوانید» مکیدن انگشتان از آن دسته عادات بدی است که اغلب کودکان به آن علاقه مند هستند. مکیدن انگشت می تواند اثرات منفی زیادی بر روی ساختار دهان و دندان ها از خود به جای بگذارد. ما در مقاله ای جداگانه به طور جامع به این سوال که چگونه از مکیدن انگشت در کودکان جلوگیری کنیم؟ پاسخ داده ایم. پیشنهاد می کنیم آن را مطالعه کنید

  • ایجاد روکش دندان شیری

ایجاد روکش دندان شیری

روکش دندان شیری یکی دیگر از روش‌ های درمانی برای پوسیدگی دندان‌ های کودکان است. به عبارتی دقیق تر این روش معمولاً برای کودکانی که دندان ‌های شیری آن ها دچار پوسیدگی شده است و نیاز به درمان دارند، استفاده می‌ شود.

روکش دندان شیری می‌تواند به دندان شیری کودک کمک کند تا به درستی رشد کند و برای دندان دائمی که در آینده جایگزین آن خواهد شد، فضای کافی را ایجاد کند.

برای ایجاد روکش دندان شیری، دندانپزشک ابتدا باید پوسیدگی را تمیز کند و سپس دندان را برای پذیرش روکش آماده کند. سپس، یک لایه از ماده کامپوزیت بر روی دندان قرار داده می ‌شود.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با راه‌های درمان و ترمیم دندان شیری و اهمیت بازسازی آن، روی لینک داده شده کلیک کنید

  • عصب کشی دندان شیری

به عنوان یکی دیگر از راهکارهای درمانی مشکل پوسیدگی دندان های کودکان به عصب‌ کشی دندان اشاره می کنیم. وقتی پوسیدگی به اندازه‌ای عمیق شده است که به عصب دندان نفوذ کند و باعث درد و عفونت شود، نیاز به عصب‌ کشی دندان شیری خواهد بود.

در این روش، عصب دندان شیری که تحت تأثیر پوسیدگی قرار گرفته است، از دندان خارج شده و فضای داخلی دندان پاکسازی می شود. سپس، فضای داخلی دندان با یک ماده ضد عفونی پر شده و پس از آن با یک ماده مخصوص بسته ‌بندی شده تا از ورود باکتری‌ ها و عفونت به داخل دندان جلوگیری شود.

عصب‌کشی دندان شیری معمولاً در مواردی انجام می‌شود که پوسیدگی به اندازه‌ای عمیق شده باشد که منجر به درد شدید و عفونت شود. این روش می ‌تواند از درد و عفونت جلوگیری کند و دندان شیری را نجات دهد تا به درستی رشد کند و برای دندان دائمی که در آینده جایگزین آن خواهد شد، فضای کافی را ایجاد کند.

با این حال، عصب‌کشی دندان شیری یک روش درمانی پیچیده است و ممکن است نیاز به تجدید عصب‌ کشی یا درمان ‌های دیگر داشته باشد. بنابراین، قبل از تصمیم‌ گیری برای عصب‌ کشی دندان شیری، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید و اطلاعات کاملی در مورد مزایا و معایب این روش درمانی به دست آورید.

نتیجه گیری بررسی دلایل خرابی زودهنگام دندان کودکان!

طبق آنچه که در این مقاله آموختیم خرابی زودهنگام دندان‌ های کودکان معمولاً به عواملی مانند نقص در بهداشت دهانی و مصرف غذاهای شیرین و … برمی‌ گردد. بنابراین، حفظ بهداشت دهانی مناسب و کنترل مصرف غذاهای مضر می ‌تواند به پیشگیری از خرابی زودهنگام دندان ‌های کودکان کمک کند. همچنین، مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی و درمان مشکلات دندانی نیز اهمیت دارد.

در پایان شما عزیزان می توانید سوالات و یا تجربیات خود از نحوه درمان مشکل خرابی دندان های کودکانتان را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

درباره نویسنده : 

من در سال ۱۳۷۹ در کنکور سراسری دانشگاهها با رتبه ممتاز ( رتبه پنج ) در رشته تجربی پذیرفته شدم و در دانشکده دندانپزشکی مشهد مشغول به تحصیل گردیدم. من در طول دوره تحصیلی از دانشجویان ممتاز این دانشکده بوده و بارها موفق به دریافت تقدیرنامه های علمی شدم ؛ و درنهایت در سال۱۳۸۹ با دفاع از پایان نامه خود در مورد “ تاثیر فاکتور رشد استخوان در مشکلات فکی” موفق به اخذ درجه دکترای تخصصی دندانپزشکی شدم و به عضویت سازمان نظام پزشکی کشور و انجمن متخصصین جهانی ارتودنسی درآمدم.

فهرست مطالب

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

جهت ارتباط با مشاوران ما فرم زیر را پر نمایید.

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به دکتر نجمه تحویلدارنژاد ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب