دسته بندی نشده

لق شدن دندان در ارتودنسی

لق شدن دندان در ارتودنسی

 

نگرانی از افتادن یا لق شدن دندان در طول روند درمان ارتودنسی همیشه نگرانی بیماران بوده است در این مقاله سعی داریم به این دست از نگرانی های شما بیماران عزیز پاسخ بدیم:

حرکت دندان به دلایل مختلف رخ می‌دهد. شايع‌ترين علت دندان‌هاي شل، بيماري پريودنتال (مربوط به لثه) است

دستگاه ارتودنسی متشکل از بریس، براکت و سیم ارتودنسی است که به صورت مجزا به تک تک دندان ها متصل می شوند و با اعمال نیروی خارجی منجر به حرکت دندان ها می شوند. درمان ارتودنسی نیز منجر به سستی دندان می‌شود. در چند روز اول استفاده از بریس‌های ارتودنسی،   ممکن است دندان‌ها را سست کند. این به این دلیل است که درمان آنها را وادار می‌کند در موقعیت صحیح قرار گیرند. اگر به دلایل دیگری غیر از بریس‌ها، دندان‌های لقی دارید، باید برای درمان به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید، زیرا ممکن است وضعیت اضطراری باشد. این روند درمانی ارتودنسی است که خیلی از افراد لق شدن دندان در طول درمان ارتودنسی را به دلیل چسبیدن براکت و بریس ها به دندان های بیمار می دانند

به طور کلی براکت های کار گذاشته شده بر سطح دندان‌ها، بستر مناسبی را برای حرکت صحیح دندان‌ها در مکان مطلوبشان فراهم می‌سازند. در واقع این براکت ها وظیفه هدایت و حرکت دندان‌ها را بر عهده دارند. افرادی که به تازگی براکت ها را بر سطح دندان‌هایشان گذاشته اند، باید توقع حرکت کردن و شاید اندکی درد را در روزهای نخستین درمان داشته باشند. زیرا فشارکنترل شده ای که از سوی دستگاه‌های ارتودنسی به دندان‌ها وارد می شود، ریشه، تاج و استخوان‌های اطراف دندان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ممکن است بیماران در همان روزهای نخست احساس کنند که دندان‌هایشان شل شده است. اما این احساس واقعی نیست. در واقع دندان‌ها در حال حرکت به مکان درست هستند، اما این وضعیت از دید بیمار شل شدگی دندان‌ها تعبیر می شود.

وجود احساس لقی دندان‌ها برای برخی از بیماران بسیار آزاردهنده است. به همین جهت تمایل دارند تا بدانند که این حس تا چه زمانی با آنها همراه است. در این مورد باید گفت که با تمام شدن دوره درمان دیگر خبری از احساس لقی دندان‌ها نخواهد بود. زیرا با اتمام درمان، دندان‌ها در مکان مناسب خود جای گرفته اند و دیگر فشاری به آنها وارد نمی‌شود که حس شل شدگی دندان را در بیمار القا نماید. پس از اتمام درمان ارتودنسی بازسازی استخوان متوقف می شود. اما برای اینکه بتوان پس از به پایان رسیدن دوره درمان ارتودنسی از وضعیت دندان‌ها و استخوان محافظت نمود، باید برای مدتی مشخص از نگهدارنده ها استفاده کرد.

پس از اتمام کار ارتودنسی دندان در موقعیت امن تری در استخوان قرار خواهد گرفت.

در انتهای کار ارتودنسی و حذف براکت ها شما برای ماندگاری درمان تنها به یک نگهدارنده نیاز دارید که ارتودنتیست تان به شما توصیه می کند.

بنابراین اگر در آغاز کار ارتودنسی احساس لق شدن دندان داشتید  نگران نباشید این موضوع کاملا طبیعی است

 

اگر چیزی شل شد نگران نشوید. این امر گه گاه اتفاق می‌افتد. همیشه براکت‌های شل شده را نگه داشته و آنها را برای تعمیر همراه خود بیاورید. اگر یک سیم بیرون آمد و موجب آزار شما شد، از یک ابزار کند (مانند انتهای پاک‌کن یا یک مداد) استفاده کنید و به آرامی سیم آزاردهنده را از مسیر خارج کنید. گاهی اوقات شما می‌توانید یک سیم شل را با ناخن‌گیر بادوام ببرید. به‌طور متناوب، موم می‌تواند روی هر سیم تیز یا شل قرار داده شود. اگر قطعه ای به‌طور کامل بیرون آمد، لطفا آن را نگه داشته و با خود به مطب بیاورید تا بدانیم که چرا این اتفاق افتاد.

اگر چیزی شل شود، حالت اضطراری نیست؛ با این حال، لطفا با مطب دکتر تحویلدارنژاد تماس بگیرید؛ ما وضعیت را ارزیابی خواهیم کرد و بر اساس آن شما را راهنمایی می‌کنیم. بسیاری از این مشکلات می‌توانند با افزودن زمان تا قرار ملاقات بعدی تحت مراقبت باشند، اگر از نظر زمانی خیلی دور نباشد.

 

 

بازگشت به لیست

نوشته های پیشنهادی

یک نظر ارسال شده برای “لق شدن دندان در ارتودنسی

  1. زهرا گفت:

    از درمان خودم بسیار راضی ام.کار خانم دکتر تحویل دار حرف نداره

دیدگاهتان را بنویسید